ИТ настан: Запознајте се со македонската Drupal заедница

Administrator • 11 December 2017
0 comments
0 likes

Оваа сабота, на 16 декември, во организација на Македонската друпал заедница ќе се одржи Drupal Meetup Skopje. Средбата ја организира Македонската drupal заедница, а целта е запознавање и дружење, но и разговор за новите трендови. Настанот ќе се одржи во просториите на Ceed Hub, учеството е бесплатно, но потребно е да се најавите.

Од неколку говорници ќe бидат покриени неколку теми, иако сè уште се работни на комплетната агенда за настанот. Секако, по предавањата ќе може да се дискутира на отворените теми и ќе може да се поставуваат прашања. Ова ќе биде одлична можност за помладите развивачи да им постават прашања на поискусните и да разрешат некои од дилемите кои ги имаат.

Настанот ќе биде искористен и за промоција на новиот веб-сајт на кој ќе може да се следат новостите на македонската друпал заедница, но и на заедницата од регионот.

Настанот е поддржан од iBorn.net и од Vox Teneo.

Извор: it.mk